Tudor tower

SS
Strijp-S
Strijp-S is een wijk en voormalig bedrijventerrein in het stadsdeel Strijp in Eindhoven, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het terrein behoorde toe aan elektronicaconcern Philips. Vanaf 2000 zijn er zowel woningen als bedrijven uit de creatieve sector gevestigd.
Strijp-S heeft een bos. Een verticaal bos om precies te zijn, in de vorm van een nieuwe groene woontoren van corporatie Sint Trudo. 125 bomen en 5200 struiken, planten en bloemen telt het nieuwe bosje. Alle groen staat in grote plantenbakken aan de gevel van een nieuwe 70 meter hoge woontoren die de corporatie heeft gebouwd aan de Philitelaan, bij de busbaan. De Trudo Toren is ontworpen door de befaamde architect Stefano Boeri.
Sixty 5 is een modern en licht woongebouw met 105 huurappartementen en een opvallende, getrapte terrassengevel. Hoogwaardige architectuur, afgewerkt met prefabbeton gevelelementen. Hierdoor wordt Sixty5 visueel verbonden met de historische fabrieksgebouwen van Strijp-S.
Een deel van de woningen, in de getrapte opbouw, beschikt over grote privéterrassen. De overige woningen op de verdiepingen hebben loggia’s als buitenruimte. Woningen op de begane grond beschikken over terrassen, grenzend aan de (semi-)openbare ruimte. Een derde van de woningen variëren tussen de 50 en 75 m2, terwijl het grootste deel een oppervlakte van 100 m2 krijgt.
Hartje New York herbergt 110 exclusieve appartementen, afgewerkt op topniveau. Van de badkamer, de designkeuken, tot de vlindervormige zuilen in de living, overal is de hand van de architect in te herkennen. Wonen Hartje New York is wonen in licht. Veel licht. Dankzij ramen die reiken van je plafond tot de vloer en zich uitstrekken over de volledige lengte van je appartement. Schijnt de zon, dan gooi je de schuifpui open. Genietend van een verse Latte Macchiato op je riante balkon, ben je Hartje New York even buiten.
Loftwonen is eigentijds, uniek en past in de industriële omgeving waar Strijp-S zo bekend om staat. Wonen in een loft, daar kan weinig tegenop. Eén open ruimte met een hoog plafond en flinke ramen. Het zonlicht weet je hier dus altijd te vinden – en anders wel op het balkon. BLOK 61 heeft die edgy, industriële vibe van Strijp-S met het wooncomfort van nu.
Architecten:
Trudo Toren: Stefano Boeri
Sixty5: Diederendirrix
Hartje New York: Wiel Arets
Loft61: EN EN Architecten
Back to Top